Teater

Nybryggt med Garvsyra

Upplagt för rejäl skrattfest på Molidens dansbana nu på söndag.

Molidens dansbana är tredje spelplats när Östersunds stora revygäng Garvsyra ger sig ut på vägarna med sin nyskrivna föreställning.

Garvsyra har flera SM-vinster med sina revynummer, även om det inte blev några vinster när årets SM avgjorde i Eslöv i början av augusti. Garvsyra ställde upp med tre nummer; Cellsynt, Mr Flinkviskas Solbrodden och musiknumret Bröderna Hattrick, men fick inte åka hem med några medaljer.

Nu tar man nya tag med sin nyskrivna revy ”Nybryggt” som alltså spelas på Molidens dansbana nu på söndag.

– En klassisk nummerrevy. Visst har vi några kaffegrejer med men det är inget direkt tema. Det är sånger, sketcher och monologer av varierande sort, berättar Göran Eriksson.

Några nummer har man köpt in men det mesta har medlemmarna i Garvsyra skrivit själva.

– Det är inga direkta händelser som vi skojar om, det är mer av situationskomik. Jämtlänningskomik kan vi säga, det brukar fungera.

Premiär för Nybryggt är det i morgon fredag, som vanligt på bygdegården i Orrviken, och sedan beger sig Garvsyra ut på vägarna.

– Vi gör ett 20-tal föreställningar i Jämtland men annars spelar vi i stort sett i hela landet, från Luleå i norr ned till Småland ända fram till april.


Bildtext: Garvsyra består av Göran Eriksson, Ullis Hollsten, Bengt Larsson och Lars ”Fille” Strömqvist.
Publicerat