Teater

Hyllning till dansen

Sju personliga dansare och sju olika dansstilar i föreställningen Of(f) Course som ges på Folkan nu på måndag 3 oktober.

Sju personliga dansare och sju olika dansstilar delar scenen med en dj och en moderator. Scenkonstbolaget Dans kommer på måndag 3 oktober till Örnsköldsvik med sin nya föreställning Of(f) Course.

Sju dansare med var sin dansstil: hip hop, popping, breakdance, modern dans, balett, jazz och tävlingsdans. Dansare som med både koreograferade delar och improviserade avsnitt tävlar lekfullt mot varandra i kreativitet, musikalisk talang, uppfinningsrikedom och finess.

Dansarna kommer från olika bakgrunder med utbildningar vid exempelvis Stedelijk Instituut voor Ballet i Antwerpen, Kungliga Svenska Balettskolan och Diambra Dance Education i Stockholm.

I dansgruppen finns vinnare av SM i breakdance, Finska mästerskapen i standarddans, Eurobattle i Portugal och Uk B-Boy Championships i England, för att nämna några av meriterna.

För koreografin står Reija Wäre, en av Finlands mest populära koreografer som gjort många musikteaterproduktioner i såväl Ryssland och Kina som hemma i Finland. Of(f) Course är en föreställning som skapas av slumpen med hjälp av dansarnas färdigheter, självförtroende, självironi och uppriktighet.

Föreställningen ges på Folkan i ett arrangemang av Örnsköldsviks Riksteaterförening.Länkar
Publicerat