Teater

Klungan flyger över scenen

Vi varnar för skrattkramp när Klungan kommer till Nolan nu på lördag.

Kanske det roligaste som den svenska teaterscenen har att bjuda på. På lördag, 24 september, kommer Klungan till Örnsköldsvik för att ge sin senaste föreställning i Nolan.

Radioprogrammet ”Mammas nya kille” röstades av lyssnarna fram till P3:s roligaste program genom tiderna. Men Umeågruppen Klungan är mycket mer än radio, de är också en teatergrupp av hög klass.

Sedan starten 2003 har de satt upp ett tiotal föreställningar. 2008 gjorde Klungan ”Det är vi som är hemgiften” i samarbete med koreografen Birgitta Egerbladh. En skrattkrampsframkallande föreställning som senare valdes ut som ett av bidragen till Teaterbiennalen i Borås 2009.

Även i gruppens nya föreställning, med den långa titeln ”Se oss flyga över scenen i fruktansvärda hastigheter” har de samarbetat med Birgitta Egerbladh. Och återigen varnas för skrattkramp.

Lokala arrangören Örnsköldsviks Riksteaterförening har lagt föreställningen med Klungan, det vill säga Sven Björklund, Olof Wretling, Carl Englén och Mattias Fransson, i Nolan i stället för på Folkan för att kunna få plats med mer publik. För publikintresset väntas bli högt.
Publicerat