Michaela Ö

Baka liten kaka

Sanningen bakom kvinnans stora passion; bakningen, och var vi finner glädje i att bjuda på socker, fett och mjöl.

 Vi är födda till feeders och kommer alltid att göda våra partners, avkommor och vänner. Likt som min farmor alltid har sett till att alla vid bordet först fått mat och är belåtna innan hon själv finner ro att äta, har jag faktiskt kommit på mig själv att vara lite av en feeder.

Då jag tappat motivationen till att bli vältränad (förhoppningsvis tillfälligt), och därför inte längre spenderar timmar i gymmet, börjar detta göra sig påmint på kroppen. För att det ska bli jämlikt i förhållandet mellan mig och; min partner, mina vänner och min familj, har jag börjat bjuda på kakor och mat, under ursäkten att jag inte vill vara den enda plufsiga i gänget.

Är det inte så vi gör? Rättfärdigar eget beteende genom att få andra att göra samma sak. Tvingar våra vänner att dricka med oss på festen, annars kallar vi dem för tråkiga. Trugar i den nyttiga vännen en kaka bara för att vi själva inte har karaktär att avstå. En samhällets faller jag så drar jag med dig i fallet -attityd.

På lördag ställer jag till med en födelsedagsfest - där även höstens stora gödning kommer att ske. Så om ni tillhör den lyckliga skaran som ska delta i galejet gör ni det bäst i att komma med plats över i byxan!

Publicerat