Ingredienser
150 g smör300 g mörk choklad 70 %
5 st ägg, ekologiska
2 dl strösocker
1 st vaniljstång, färsk
1 nypa flingsalt
2 dl vetemjöl
Till servering
grädde, lättvispad
färska jordgubbar
grädde, lättvispad
färska jordgubbar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och chokladen och rör det slätt.3. Vispa ägg, strösocker, salt och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.
4. Sikta ner vetemjölet i äggsmeten.
5. Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
6. Fyll smeten i en smord kakform.
7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 2025 minuter. Den ska ha stelnat till när man skakar formen försiktigt men vara mjuk i mitten, annars blir den lätt för smulig.
8. Låt kakan svalna, skär den i bitar och servera med grädde och färska jordgubbar.