Ingredienser:
1 pkt fryst smördeg
10 st soltorkade tomater
100 g brie
1 dl riven parmesanost
Några rucolablad,
1 st ägg
1.5 dl matlagningsgrädde
Salt och peppar
Grovkrossad chili
200 g körsbärstomater
0,25 st rödlök
Coctailkapris
Mozarella
3msk balsamvinäger
Ruccola
Så gör du:
Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut smördeg i 4 små portionsformar. Lägg i soltorkade tomater, brie och några ruccolablad i varje form. Vispa ägget. Vispa i grädde och parmesan. Krydda med salt och chili. Häll ner i pajskalen, lägg på lite soltorkade tomater och riven parmesan och skjuts in i ugnen. Grädda i cirka 30 min tills pajerna fått lite färg.
Ugnsbakade cocktailtomater:
Sätt ugnen på 150 grader. Dela coctailtomaterna och lägg dem på en plåt. Strö på en nypa flingsalt, en nypa socker, en nypa chilipulver och spritsa på crema di balsamico. In i ugnen en dryg timme. Skär löken i tunna tunna skivor. Lägg löken i balsamvinägern. Gör en ruccola bädd, lägg upp tomaterna. Skär mozzarellan i fyra skivor och lägg en skiva på tomaterna. Toppa med den strimlade löken och några kapris. Blanda olja och balsamvinäger och häll över.