Film-TV-Radio

Ny chans att se Zeitgeist: moving forward

Hur ska vi ställa om för att få ett långsiktigt hållbart samhälle, för alla? På lördag visas den omdebatterade dokumentärfilmen ännu en gång, nu på Sliperiet.
Peter Josephs tredje Zeitgeistfilm ska, liksom de två föregångarna, få oss att tänka – och att tänka om. Hans samhällskritiska dokumentärer om vad och vilka som egentligen styr världen har väckt stor debatt och, som många andra vinklade dokumentärer, även fått skarp kritik.

Filmen visas gratis på Sliperiet nu på lördag 22 januari klockan 18.00 och för visningen står Zeitgeiströrelsen, The Zeitgeist Movement, som bland annat förespråkar en övergång till så kallad resursbaserad ekonomi.

Här ovan kan du se trailern.

Zeitgeist - the movie är en amerikansk dokumentär från 2007. Filmen finns tillgänglig gratis för nedladdning. Den är enligt upphovsmannen Peter Joseph en samhällskritisk dokumentärfilm, men är också till stor del konspirationsteoretisk.

En uppföljare med titeln Zeitgeist: Addendum (från 2008) är också tillgänglig för kostnadsfri nedladdning. Den tredje filmen i serien, Zeitgeist: Moving Forward, släpptes den 14:e januari 2011, på 20 språk i över 60 olika länder.

Alla filmer finns att streama kostnadsfritt på www.zeitgeistmovie.com.

Publicerat