Mat & dryck

Recept: Mariannetryffel

I juletider tillverkar många sitt eget julgodis. På Webben7.se kommer du framöver dagligen att förses med recept på julgodis som kan inspirera dig. Varsågoda!
Ingredienser (40 st)
1dl vispgrädde
30st Mariannekarameller
250 g mörk choklad (70%)
200 g vit choklad

Så gör du dina tryfflar:
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.

4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.

Publicerat