Musik

Legendariskt bluesband till Parken

Med Paul Jones i spetsen fortsätter brittiska The Blues Band att turnera, mer än 30 år efter starten.

I januari 2009 fyllde The Blues Band lokalen på Brux och nu kommer bandet till Örnsköldsvik igen, fredag 24 september på Parken.

1979 såg The Blues Band dagens ljus och drygt 30 år senare är fyra av originalmusikerna fortfarande med i bandet. Trummisen Rob Townsend är den som kom med senast i gänget – för 28 år sedan.

Paul Jones (sång och munspel) och Tom McGuinness (gitarr och sång) har båda ett förflutet i Manfred Mann på 60-talet. Tillsammans med Dave Kelly (gitarr och sång) och Gary Fletcher (bas och sång) drog de igång The Blues Band, som genom hela sin 30-åriga karriär lyckats hålla sig i den absoluta toppen i den här genren.

Alla bandmedlemmar har egna musikprojekt vid sidan om, bland annat har Paul Jones och Dave Kelly en akustisk duo ihop – men det är som femmannaband de trivs allra bäst, och deras livespelningar har uppskattats av hundratusentals konsertbesökare genom åren.

Paul Jones hävdar för övrigt att han aldrig ångrat att han 1962 tackade nej till erbjudandet att vara med och bilda ett helt nytt band – som kom att heta Rolling Stones.

The Blues Band gör ett tiotal spelningar i Sverige och i Örnsköldsvik värms publiken dessutom upp av ett annat, ännu äldre, brittiskt band. Downliners Sect bildades 1963 och hade en stor hit året efter med ”Little Egypt”.

– Det här är ett paket jag satt ihop bara för Ö-vik. Det blir en helkväll med brittisk musik. Intresset för Blues Band är fortfarande mycket stort, dessutom är det ju väldigt skickliga musiker, säger Micke Finell, saxofonist i The Refreshments, som är turnéarrangör.

Publicerat