Modo Hockey

Modo värvar Danielsson från DIF

Modo Hockey har presenterat sitt nionde nyförvärv inför säsongen 2010/11. Det handlar om en nybliven i SM-silvermedaljör i form av Nicklas Danielsson från Djurgården.

– Inte minst under det nyss avslutade SM-slutspelet visade Nicklas att han är en mycket bra spelare, en väldigt aggressiv forward. Han har energi och fart, rightare som är avig. Jag gillar också hans attityd, oöm i sin spelstil. Nicklas står precis för de egenskaper som vi söker till vårt nya lagbygge. Han är dessutom mycket bra i box play, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Nicklas Danielsson är född (7 december 1984) och uppvuxen i Uppsala. Moderklubben är Almtuna IS. Efter spel för Uppland i TV-pucken 1999 flyttade han till Västerås och dess hockeygymnasium. Efter en säsong där bytte han till Brynäs och säsongen 2002/03 debuterade han i Elitserien.
Efter att i omgångar varit utlånad från Brynäs till Almtuna gjorde han en hel säsong med moderklubben i HockeyAllsvenskan 2005/06.
Där imponerade han och Djurgården skrev kontrakt.

- Jag har haft fina år i Djurgården. Ser man till den här senaste säsongen så presterade vi bra och stabilt spel under grundserien. Sedan var vi mycket bra i slutspelet, vann med 4-1 i matcher i både kvartsfinal och semifinal. Visst har det nu varit några tunga dagar efter finalförlusten mot HV71. Det var en grymt jämn finalserie med sudden death fem gånger, säger Nicklas.

Efter fyra säsonger i Djurgården som bl a inneburit debut i Tre Kronor och SM-silver väntar nya utmaningar i Modo Hockey för Nicklas.
– Det här känns riktigt bra. Direkt när Modo Hockey visade intresse kände jag att kemin stämde. Modo Hockey är en förening som har fostrat massor av duktiga spelare under årens lopp.

Vad har du för bild av Modo Hockey efter dina matcher mot dem?
- Det har alltid varit bra matcher. Matcher med fart och intensitet, roliga matcher. Det har också varit oerhört svårt att vinna i Örnsköldsvik.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Egentligen är det upp till andra att göra den bedömningen. Men jag ser mig själv som skridskostark med bra arbetskapacitet. Har ett hyfsat skott och ganska bra händer.

Som person?
– Jag försöker vara en positiv och tillmötesgående människa.

Nicklas som gjort tre landskamper med Tre Kronor, samt 33 med småkronorna draftades 2003 av Vancouver Canucks.
– Spel i landslaget är en dröm. Gör jag ett bra jobb i Modo Hockey så finns alltid chansen, säger Nicklas och fortsätter:
– Jag har förstått att det finns massor av revanschlust i Modo Hockey efter slutspelsmissarna de senaste åren. Det ska bli kul att få vara en del av den nystart som klubben nu gör. Jag ska göra allt för att försöka hjälpa Modo Hockey nå framgång.

184 cm och 83 kg Nicklas Danielsson har skrivit ett kontrakt med Modo Hockey som sträcker sig över säsongen 2011/12.

/Modo Hockey Media

Publicerat