Modo Hockey

Challe: "Jag vet att Modo både vill och kan"

Nu är det officiellt: Charles "Challe" Berglund, 45, blir ny tränare för Modo Hockey säsongen 2010/2011.
Vid en presskonferens klockan 14.00 gjorde den gamle djurgårdsikonen och förre Timrå-tränaren entré tillsammans med sportchefen Fredrik Andersson och Modos VD Anders Trollsås.

I Timrå har han fört laget till tre raka SM-slutspel med semifinalplatsen 2008 som främsta merit – ett slutspel som alla Modoiter minns väldigt väl då laget förnedrade Modo i kvartsfinalspelet.

– Vi tror mycket på Challe Berglund, säger Fredrik Andersson. Han är relativt ny som elitserietränare, men har verkligen visat resultat. Att någon, delvis på vår bekostnad, tar Timrå till slutspel tre år i rad är vanligtvis inte något vi är positiva till här uppe i Örnsköldsvik, men Challes sätt att leda laget har imponerat på oss.
Han är dessutom en mycket aktiv coach i båset, något vi tror Modo behöver.

Så sent som för en vecka sedan uppgavs Berglund ha tackat nej till Modo - och i dag bekräftar han att det var precis vad han gjorde.
– Det handlade helt enkelt om att Modo ville ha svar fort och jag kände att jag behövde mer betänketid. Så jag sa att "i så fall skiter vi i det", men Freddan och Anders Trollsås träffade mig och var väldigt tillmötesgående.

Berglund har nu skrivit ett kontrakt på 2+1 år.
– Modo Hockey är ett klassiskt begrepp inom svensk ishockey och jag känner mig stolt över att ha fått det här uppdraget. Jag vet att Modo både vill och kan mer än man visat de senaste säsongerna. Den i många delar förnyade truppen ser mycket intressant ut och jag längtar redan tills vi får kliva in i Fjällräven Center.
Publicerat