Modo Hockey

Larsson tar plats i Modo-truppen

Juniorlandslagsbacken Eddie Larsson tar steget upp i Modo Hockeys A-lagstrupp. Han blir därmed den åttonde nya spelaren i truppen inför kommande säsong.

– Eddie visade i de matcher han fick chansen i under fjolårssäsongen att han har potential. Det är inget snack om att han har den talang som krävs. Nu gäller det att fortsätta utvecklingen, att förädla de egenskaper och kvalitéer han besitter, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Eddie Larsson kom till Modo Hockeys J20-lag inför fjolårssäsongen från Linköpings HC. Eddie är född (15 februari 1991) och uppvuxen i Mariestad och moderklubben är Mariestads BoIS.
Totalt blev det 39 matcher i J20-laget och han noterades för 29 poäng, varav nio mål.
I elitserien står han noterad för 19 matcher och ett mål. Eddie hann även med fem matcher i HockeyAllsvenskan med Sundsvall Hockey.

Nu har han undertecknat ett kontrakt med Modo Hockey som sträcker sig över säsongen 2011/12.
– Det känns riktigt inspirerande. Det är även kul att de verkligen tror på mig, säger Eddie som mäter 183 cm och väger 83 kg och fortsätter:
– Jag fick chansen i elitserien och jag tycker det gick helt okay under de matcherna. Det var en nyttig erfarenhet inför framtiden.

Målsättningen inför kommande säsong är given:
– Jag ska försöka ta en plats i laget, spela regelbundet, säger Eddie och fortsätter på följande sätt när han beskriver vilken typ av spelare han är:
– Jag är nog en ganska normal tvåvägsback, hyfsad i både offensiven och defensiven. Spelförståelsen och spelsinnet är okay tycker jag.

Vad vill du främst förbättra?
– Jag måste bli mer rejäl, överhuvudtaget bli tuffare.

/Modo Hockey Media

Publicerat