Modo Hockey

Modo värvar landslagsback

Modos sjunde nyförvärv är en assisterande lagkapten från Södertälje.
Det handlar om Daniel Josefsson, 28, som i vintras gjorde sin landslagsdebut.
Josefsson, född och uppvuxen i Tranås, har 53 j-landskamper bakom sig och ingick 1999 i det svenska juniorlandslag som vann silver i U18-VM.
Säsongen därpå debuterade han i Elitserien med HV71. 2002 flyttade han till Ängelholm och Rögle där det blev fyra säsonger innan han resan gick vidare till Södertälje SK.
– Jag har haft fina år i Södertälje. Redan första säsongen tog vi klivet upp i Elitserien och på det sättet så fick jag personligen också chansen att etablera mig på den nivån.

Nu känner han sig dock redo för nya utmaningar.
– Det var dags för någonting nytt och när den här möjligheten dök upp var det inget svårt beslut att ta, säger han om flytten till Örnsköldsvik.

Daniel, som mäter 178 cm och väger 88 kg, säger så här om sin nya klubb:
– En klassisk förening som har vuxit med åren. Det är inget snack om att Modo ska ligga högre upp i tabellen än vad de har gjort de två senaste åren. Det känns jättebra att ha kommit hit. Det är intressant och inspirerande.

Sig själv beskriver han så här:
– Min största styrka som spelare är skridskoåkningen. Sedan hoppas och tror jag att jag står för ett pålitligt och stabilt backspel. Som person är jag lugn, eller man skulle kunna säga extremt lugn.

Under den nyss avslutade säsongen fick Daniel chansen i Tre Kronor under Channel One Cup i Moskva.
– Det var riktigt roligt och intressant. Något jag gärna vill göra igen. Gäller att göra bra ifrån sig i Modo så kanske chansen dyker upp igen.

Det kontrakt han undertecknat med Modo sträcker sig över nästa säsong.

– En mycket bra back med stor potential, säger sportchefen Fredrik Andersson.. Daniel har bra skridskoåkning, fint spelsinne och passningssäker. Han gillar att följa med i offensiven och just de här egenskaperna tror vi kommer att passa mycket väl in i framtidens Modo Hockey.
Publicerat