Modo Hockey

Tarkki skrev på för Modo

Finske mästarmålvakten Tuomas Tarkki är Modos nye målvakt.

Modo Hockey presenterade idag en ny målvakt i finländaren Tuomas Tarkki. Tarkki kommer närmast från Kärpät med vilka han vunnit finska mästerskapet både 2007 och 2008.

- För att nå bra resultat i Elitserien behöver man en bra målvakt. I Tuomas har vi hittat en toppmålvakt, säger en mycket nöjd Fredrik Andersson.

Tuomas Tarkki är född (28 februari 1980) och uppvuxen i Rauma och inledde sin karriär i Lukko. Sommaren 2001 lämnade han Finland och Lukko och flyttade till Nordamerika för spel i collegeligan NCAA. Det blev totalt fem säsonger i Nordamerika och förutom NCAA också spel i ECHL och AHL.

När han återvände till Finland 2006 blev destinationen Uleåborg och Kärpät. Där har han gjort fyra starka säsonger - och framför allt har han varit som bäst när det gällt som mest.
- En riktig matchvinnare. En modern målvakt med bra storlek, säger Fredrik Andersson.

Tittar man på Tarkkis statistik under tiden i Kärpät så är det imponerande siffror. I slutspelet har han under de fyra säsongerna haft en räddningsprocent på i tur och ordning 95.8, 94.3, 91.4 och 94.6.

Mästaråren 2007 och 2008 utsågs han till ligans främste målvakt. 2008 fick han pris som hela ligans bäste spelare.
- Tuomas är en målvakt som kommer att betyda mycket för MODO Hockey. Han har de egenskaper som krävs, säger Fredrik Andersson.

Tuomas Tarkki som mäter 193 cm och väger 92 kg har skrivit ett kontrakt med Modo Hockey som sträcker sig över säsongen 2011/12.

 

Publicerat