Modo Hockey

Modos nyförvärv nummer 2

Jacob Blomqvist från Bofors har skrivit på för Modo Hockey.

23-årige (född 8 november 1986) forwarden Jacob Blomqvist är Modo Hockeys andra nyförvärv inför kommande säsong.
Blomqvist med Gävle GIK som moderklubb kommer närmast från Bofors i HockeyAllsvenskan där han under säsongen 2009/10 gjorde totalt 57 poäng, varav 24 mål på 54 matcher.

- En kille med stor potential. Jacob har producerat bra med mål och poäng i Bofors. Han passar bra in i den bild som vi har för vårt nya lagbygge. Unga killar med fart och energi, med driv att hela tiden vilja utvecklas, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson.

Jacob Blomqvist mäter 184 cm och väger 85 kg. Förutom moderklubben Gävle GIK och Bofors har han även representerat Brynäs IF (står noterad för åtta elitseriematcher), Kiruna IF, IFK Kumla och Valbo HC.

Nu byter han ut spel i hockeyallsvenskan mot spel i Elitserien med Modo Hockey.

- Spännande och roligt är de två första orden som dyker upp. Det är en ära att få chansen att dra på sig Modo Hockeys tröja, säger Jacob Blomqvist och fortsätter:
- Modd Hockey är en stor och klassisk klubb i svensk hockey. Grymt imponerande att se listan över alla spelare som de fostrat genom årens lopp.

Blomqvist anlände till Örnsköldsvik och Modo Hockey strax efter lunchtid idag och satte sin namnteckning på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2011/12.

Blomqvist har i bagaget en stark säsong i allsvenskan - för övrigt hans första i den serien.

- När jag inför säsongen gick från Valbo i ettan till Bofors så visste jag inte riktigt var jag stod. Men jag tränade hårt förra sommaren och försökte ge mig de bästa förutsättningarna som möjligt för att lyckas. Det gick också bra från första stund. Ser jag tillbaka på säsongen kan man dock inte säga annat än att det gick helt över förväntan.

Nu tar han ytterligare ett kliv - till Elitserien.
- Det är helt klart ett steg till. Jag kommer att möta ännu bättre spelare - man jag kommer också att spela med ännu bättre spelare. Med en bra sommarträning både hoppas och tror jag att jag ska kunna fortsätta min positiva utveckling, avslutar högerskytten Blomqvist.

Publicerat