Modo Hockey

Modo på jakt efter Stålbucklan

Under helgen, 16-18 april, gör 260 hockeytjejer upp om Stålbucklan 2010. Modo Hockey är ett av tretton lag på plats i Stockholm.
Stålbucklan är en årligt återkommande ishockeycup för flickor i åldrarna 14 till 16 år. Spelarna i de deltagande lagen kommer från 68 föreningar runtom i landet – och dessutom deltar i år norska Oslo Ishockeykrets.
Det blir totalt 34 matcher i Stora Mossens båda ishallar och första pris är, som cupnamnet antyder, en buckla av rostfritt stål.

De tre främst placerade lagen erhåller såväl lagpriser som individuella priser.
– Det här är en av de största och viktigaste ishockeycuperna för unga tjejer. Landets främsta hockeytalanger finns med på isen och fem tjejer i OS-laget har tidigare deltagit i Stålbucklan, framhåller Per-Arne Blomquist, ordförande för arrangörsklubben GötaTraneberg. 

Cupen genomförs för femte året i rad och sponsras av den svenska stålindustrin genom branschorganisationen Jernkontoret. Kopplingen mellan stål och hockey är given – de 520 slipade skridskoskenor som kommer beträda hallarnas is. 

– Det svenska stålet tillhör framtidens material och skridskoskenan är bara ett exempel, säger Elisabeth Nilsson, vd för Jernkontoret. Vi vill öka teknikintresset hos flickor, visa att vi välkomnar fler kvinnor till stålföretagen och indirekt stödja flickhockeyn. Samtidigt ger vi ledningen för svensk damhockey en unik möjlighet att studera 260 unga talanger från hela landet på ett och samma ställe.
Publicerat