Modo Hockey

Sekretariatskandal då Modo tappade huvudet

Det var tre nödvändiga poäng som flög sin kos borta mot Timrå i kväll. Och en sekretariatskandal som gjorde att Modo tappade huvudet.
– Vi förlorade inte matchen på att sekretariatet strulade, men det är bedrövligt att de inte kan erkänna att de gjorde fel, sa Per Svartvadet, till Canal Plus kort efter slutsignalen.

Länsderbyt blev inte lika känslofyllt som vid tidigare möten. Det blev nämligen ännu mer av den varan när Modo, i jakten på en slutspelsplats, gjorde allt för att ta tre poäng. När sekretariatet i Eon Arena höll Niklas Sundström för länge kvar i båset, och hemmalaget skickade in 5-3 i power play, surade gästerna till ordentligt.

– Det är för dåligt, men som sagt förlorar vi inte matchen där. Vi blev frustrerade när det regnade utvisningar mot oss, fortsatte Per Svartvadet som hade viss förståelse för att Peter Forsberg tappade humöret på slutet när han utsattes för en knätackling utan påföljd.

– Att även Peter tappar fokus kan jag förstå. Han får ta smällar mot ben, armar och nacke och åker själv ut för skitsaker. Det är inte så konstigt att han surnar till, sa Svartvadet och såg uppgiven ut.

Foppa hade tveklöst behövts på isen och så även Markus Näslund och Niklas Sundström som drog på sig onödiga utvisningar när allt skulle avgöras i den sista perioden. En trepoängare hade smakat mumma för Modo med tanke på att Luleå förlorade.

Än har dock inte slutspelståget gått, men förlusten innebär att det behövs mycket som studsar Hannu Aravirtas väg för att Modo inte ska bli kvar på perrongen.


Timrå-Modo 5-4 (2-1, 1-2, 2-1)
Första perioden:
1-0 (10.38) Björn Svensson (Fredrik Hynning), 2-0 (13.52) Petr Caslava (Tomas Skogs/Fredrik Hynning), spel fem mot fyra, 2-1 (18.36) Per Svartvadet (Mats Zuccarello Aasen/Mattias Timander), spel fem mot fyra.
Skott: 7-6.
Andra perioden: 3-1 (13.09) Martin Sonnenberg (Magnus Pääjärvi-Svensson/Daniel Corso), 3-2 (14.43) Tomas Mojzis (Mattias Timander/Peter Forsberg), spel fem mot fyra, 3-3 (15.10) Mats Zuccarello-Aasen (u.a).
Skott: 7-10.
Tredje perioden: 4-3 (7.10) Gabriel Karlsson (Petr Caslava/Fredrik Hynning), spel fem mot fyra, 5-3 (10.10) Sebastian Erixon (Elias Granath), spel fem mot fyra, 5-4 (14.59) Hannu Pikkarainen (Markus Näslund).
Skott: 14-9. Totalt: 28-25
Utvisningar, Timrå: 6x2. Modo: 9x2.
Domare: Thomas Andersson, Patrik Sjöberg.
Publik: 6 000.

Publicerat