Modo Hockey

Zuccarello lämnar Modo?

Att Modos norske stjärnforward Mats Zuccarello Aasen gör succé i OS har inte gått NHL-scouterna förbi. Nu jagas ”Zucca” av Chicago Blackhawks och flera andra NHL-klubbar.

Mats Zuccarello Aasen, 22, har varit en av Modo Hockeys allra bästa spelare i vinter och toppar lagets poängliga överlägset.

Under OS har puckmagikern briljerat även på NHL:s mindre rinkar och nu uppges han vara ett hett byte för flera NHL-klubbar.

Aasens agent Erik Ryman bekräftar intresset och säger att Chicago Blackhawks är en av de klubbar som hört av sig.

– Det är ju en skicklig spelare som det är svårt att inte tycka om, säger klubbens europascout Mats Hallin till Sportbladet. Klart att han är intressant, men det är säkert ytterligare 29 NHL-klubbar som tycker samma sak, och som också vill vara med.

Inför säsongen skrev Zuccarello ett treårskontrakt med Modo, och enligt sportchefen Fredrik Andersson ingick ingen NHL-klausul i detta, men Svenska Hockeyligan förhandlar med NHL och ett nytt avtal mellan ligorna och mycket pekar på att Aasen kan lämna Modo om de förhandlingarna når resultat. Priset för en spelarövergång ser ut att bli 1,6 miljoner kronor.

Om det räcker till en ny Mats Zuccarello Aasen återstår att se.

Publicerat