Övrig sport

Foppa i OS tack vare Modos uppfinning

Kim Torsen, Christer Lindkvist och Ulf ”Lonken” Lundgren – det är männen som gjort Peter Forsbergs OS-medverkan möjlig. <br />Trion har tillsammans designat ett skydd som täcker hans skadade revben.

Modoläkaren Kim Torsen berättar för Expressen om hur han, tillsammans med Modos båda materialförvaltare, utvecklat ett specialutformat skydd som ska minimera risken att Foppas revbensskada slås upp igen.
– Det är ett extraskydd som är fäst i bröstplattan, ner över delen han har ont, säger Torsen till tidningen.

Forsberg skadade sig i en match borta mot Rögle den 21 november och var nästan helt borta från spel i två månader, men sedan comebacken 24 januari har han kunnat vara med i varje match.

– Det är ett extraskydd som är fäst i bröstplattan, ner över delen han har ont. Det är en förlängning på axelskyddet, säger Kim Torsen.

"Svårare att röra sig"
Den stora utmaningen var att skapa ett effektivt skydd som ändå inte begränsade rörligheten.
– Man gör mycket vridningar och sådant under spelet. Skyddet ska skydda mycket men man ska samtidigt ha kontroll. Det är inte alltid så lätt. Har man för mycket skydd är det svårare att röra sig, säger Torsen, som har goda förhoppningar om en lyckad och skadefri OS-medverkan för fanbäraren Forsberg.

Publicerat