Modo Hockey

Salles karriär är över

Modo Hockeys forward Andreas Salomonsons karriär som ishockeyspelare är över. Den ljumskskada han drog på sig i juni 2008 har gjort att en ytterligare comeback på elitnivå är omöjlig.

– Klart det är bedrövligt tvingas sluta på det här sättet, säger Andreas. Samtidigt är jag tacksam över hur mycket jag fått vara med om. Tacksam inte minst över hur min moderklubb MODO Hockey ställt upp och för alla lojala och trogna fans.

Kim Thorsen, Modo Hockeys läkare:
– Det var i samband med ett styrketest, som Salle slet sönder en muskel i vänster ljumske. Skadan har inte gått att sy ihop, något man heller inte i de flesta fall behöver göra. Andra muskler brukar kompensera det hela, men i Salles fall har det inte blivit så. Han har i stället fått smärta bara av att promenera eller åka skridskor med barnen.

Den här säsongen har Andreas Salomonsson bara gjort åtta matcher och tre poäng. Föregående säsong, den säsong han skadades inför, blev det 30 poäng (13 mål) på 44 matcher.

Han har totalt gjort 680 matcher i Modo Hockey och 151 mål. Två VM har det blivit, 2001 i Tyskland och 2004 i Tjeckien där Tre Kronor spelade VM-final mot Kanada men föll.

Två SM-guld har det blivit, 2001 med Djurgården och 2007 med MODO Hockey. Andreas Salomonsson har även hunnit med två säsonger i NHL (New Jersey Devils och Washington Capitals) samt spel i Tyskland.

– Det jag kommer att sakna mest är tugget i omklädningsrummet och lagkänslan, säger Salle.

Modo Hockey Media

Publicerat