Örnsköldsvik

Cassandra Lindgren vann novelltävlingen

Sju unga novellförfattare prisades i novelltävlingen som arrangerades av Örnsköldsviks gymnasium och Tidningen 7.

Cassandra Lindgren, som läser tredje året på Nolaskolans naturvetenskapliga program, var en överraskad segrare i Örnsköldviks gymnasiums och Tidningen 7:s novelltävling för gymnasieelever.
– Jättekul! Och väldigt otippat, jag hade ingen aning om att min novell var så bra, säger Cassandra, vars vinnarbidrag hade titeln "Kortvarig evighet".
Förutom en vinstcheck på 1 500 kronor får Cassandra också delta i en skrivarkurs i Bollnäs.
– Jag tror att det blir väldigt roligt, den kommer jag att ha nytta av.

Tidningen 7:s krönikör prisad
På andra plats i novelltävlingen kom Elin Gidlöf och därefter gick både tredje och fjärde pris till Leila Sultan – återkommande krönikör på Tidningen 7.
Femte pris gick till Lovisa Östman, som också tilldelades ett av fem hederspris.
Övriga hederspris gick till Matilda Arvidson Wallin, Bodil Sidén och Hazar Sultan, som tog två av prisen. Det var fritt fram att skicka in fler tävlingsbidrag, därför gick dubbla vinster till tre av pristagarna.
Samtliga sju pristagare går för övrigt på Nolaskolan.
Totalt skickads 75 bidrag in till novelltävlingen. Vinnarna utsågs av en jury som bestod av författaren Bo R Holmberg och Tidningen 7:s reporter och krönikör Torbjörn Hägglund. Juryn läste bidragen utan att veta vilka som skrivit dem.

Henry var kung
Prisutdelningen i Nolaskolans aula inleddes med ett nästan timslångt uppträdande av poetry slam-mästaren Kung Henry från Uppsala.
I ett bejublat framträdande hann Kung Henry bland mycket annat med att bekriva världen som en stinkande pissoar och avhandla ämnen som skivindustrin, hundmat, Tom Waits, politik, mörker, tid, Cornelis Vreeswijk, sin första kärlek, döden och coverband – som han kallade en cancersvulst på musikkroppen.

Publicerat