Modo Hockey

Aravirta: Nu gäller det att vi gör vår plikt

Det blev två tunga bortaförluster i veckoslutet för Modo Hockey. Först 1-4 i Luleå, sedan samma siffror mot Djurgården på Hovet.<br />Nu väntar Brynäs IF, lite av Årets Lag i Elitserien, hemma i Fjällräven Center.<br />

– Tror inte jag behöver betona matchens betydelse, säger coachen Hannu Aravirta. Alla vet vad det handlar om, men om vi kort går tillbaka till skeendena på slutet så är det alltid tufft förlora viktiga matcher. Den saken lär man sig aldrig.

På söndagen hade MODO frivillig isträning i Kempehallen och där fanns en sex- sju spelare, framförallt de som spelat lite på sistone.
– Sedan körde vi mitt på dagen en timmes obligatorisk styrke- och gympass, där spelarna fick svettas ordentligt. Efter det ett, som jag tycker, givande möte om det som hänt och det som väntar.

Matchen mot Brynäs är en sista innan OS-uppehållet och nästa match kommer inte förrän 27 februari. Då handlar det om Färjestad hemma.
– Nu gäller det att vi gör vår plikt mot Brynäs. Klarar vi den matchen är vi i allra högsta grad med i snacket krig slutspelet de sju omgångar som återstår efter OS.

Modo Hockey mot Brynäs:

Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
18 Per Hållberg
7 Mattias Timander

80 Samuli Suhonen
48 Hannu Pikkarainen

44 Henri Laurila
4 Tomas Mojzis

Kedjor:
21 Peter Forsberg
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

10 Per-Åge Skröder
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
5 Hans Jonsson
26 Kristian Forsberg

Noterbart är
Att det definitiva laget inte tas ut förrän efter matchvärmningen. Det kan bli några marginella ändringar och det kan också bli så att Forsberg och Skröder återgår till sina tidigare platser.
Att det inte finns några skador att rapportera.
Att backen Hannu Pikkarainen nu bara har en poäng kvar innan han blir Modo så här långt har plus på Brynäs i vinter. Två segrar, 4-2 hemma och 5-1 i Läkerol Arena plus en oavgjord match hemma, 1-1. Senaste mötet i Gävle vann Brynäs med 3-2.

Modo Hockey Media

Publicerat