Evenemang

Svensk design schlagervinnare i Örnsköldsvik

Läderbrallor från Acne, specialsydd ensemble från Lars Wallin couture, glittrig showklänning från Stefan Wåhlberg och en unik kostym i 60-talssnitt från Lindeberg. Svensk design regerar på scen i Fjällräven Center på lördag.

– Jag ska ha på mig en jättefin kostym som är specialtillverkad för tillfället av Fifth Avenue shoe repair, säger Salem Al Fakir och refererar till vinnaren av Elle-galans pris för årets modedesigner 2009.
– Det finns jättemånga bra svenska designers och just herrkläder finns det väldigt mycket av. En bra kostym där passformen sitter känner man sig snygg i och den här är ljusgrå, stilig och enkel. Det kommer att hända så mycket på scenen med ljus och så, så det behövs ingenting annat.

Stor spännvidd på såväl låtar som design
Jessica Andersson bär sedesam, mörkglittrande hellång couture från Lars Wallin till sin kärleksballad medan Linda Pritchard väljer en kort paljettbeströdd guldklänning från Stefan Wåhlberg, som vilken sjuårig konståkerska som helst skulle vara stolt över, till sin latinoinspirerade danslåt.

Jenny Silvers skulpturliknande scendräkt är designad av okända svenska designern Maria Nordström. Tillverkad av 300 kedjor påminner den en del om Dolce & Gabbanas silverklänning från sommarkollektionen 2007 och är härligt avantgardistisk. Men den handsmidda silverarmen hon bär till skulle möjligen passa bättre i en video med Lady Gaga än i Melodifestivalen.

Killarnas klädsel är betydligt mer nedtonade än tjejernas. Utöver Salem Al Fakirs enkla sommarkostym kommer Ola att matcha sin svarta skinnjacka med skinnbyxor från Acne och Anders Ekborg ska bära en kostym i 60-talssnitt – en unik Lindeberg-prototyp.

 

 

Publicerat