Modo Hockey

Foppa spelar redan mot Djurgården?

Han utgick fingerskadad mot Luleå i går, men kan vara tillbaka redan mot Djurgården i morgon.<br />Det är statusen på Peter Forsberg. I övrigt pratar Modos tränare Hannu Aravirta om att laget måste vara berett på fight i huvudstaden.

Modo Hockey har nu tagit sig till Stockholm för morgondagens match mot Djurgårdens IF.
– Nu gäller det att vi är med från första nedsläpp. Duger inte att komma in som vi gjorde mot Luleå i torsdags, säger coachen Hannu Aravirta.

Modo Hockey hade chansen att skapa närkontakt i tabellen med Luleå. Den chansen tog man inte.
– Jag har sett matchen på dvd och kan bara konstatera att vi inte alls är med i början. Vi är inte beredd på fight och det är självklart allt annat än bra. Men trots att vi inte spelar bra så har vi ändå chans att få med oss poäng, vid underläge 1-2 har vi några lägen som vi inte utnyttjar, konstaterar Aravirta.

Nu väntar Djurgårdens IF. Ett lag som svarat för en riktigt bra säsong så här långt.
– Djurgården är ett mycket bra lag. De har fart och intensitet i sitt spel, är aggressiva över hela banan. Det är helt klart som så att vi måste upp flera snäpp jämfört med i torsdags för att vi ska kunna lugga dem på poäng, säger Aravirta.

Helt klart är det ett revanschsuget Modo Hockey. Dels för förlusten i torsdags men även för senaste mötet med Djurgården som huvudstadslaget vann med 7-2 i Fjällräven Center.
Peter Forsberg som utgick i Luleå ser ut att kunna komma till spel. Han tränade under fredagen - och han gjorde det i en ny omgivning.
– Vi har bytt plats på Peter och Per-Åge Skröder. Vi kommer även att inleda på sex backar. Malek fortsätter i kassen, meddelar Aravirta.

Modo Hockey mot Djurgården:

Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
7 Mattias Timander
18 Per Hållberg

48 Hannu Pikkarainen
80 Samuli Suhonen

4 Tomas Mojzis
44 Henri Laurila

Kedjor:
21 Peter Forsberg
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

10 Per-Åge Skröder
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
5 Hans Jonsson
26 Kristian Forsberg
29 Andreas Molinder

Noterbart är
Att Peter Forsberg som utgick i torsdags förhoppningsvis kommer till spel. Gör han det försvinner Kristian Forsberg eller Andreas Molinder ur matchtruppen.
Att om Hannu Pikkarainen gör två poäng till är han Modo Hockeys poängmässigt sett främste back under en säsong. Just nu är de Miloslav Horava som är det.
Att Modo Hockey har vunnit en match mot Djurgården under säsongen. Det var tidigt i höstas som man vann på Hovet med 2-1 efter förlängning. Den andra matchen i Stockholm slutade 2-2. I Örnsköldsvik har det slutat 2-2 respektive 2-7.
Att matchen sänds i Canal+ i Arne & Ankans Hockeykväll.
Att måndag 8 februari kl 21:45 är det läge att slå på Canal+ Sport 1.
Då visas en avslöjande, personlig och öppenhjärtig intervju med Peter Forsberg i det extrainsatta programmet "Arnes resa: Peter Forsberg".

Modo Hockey Media

Publicerat