Evenemang

Schlageryran startar på Nola

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman gästar Nolaesteternas egen schlagergala på onsdag.

Som en del av festivalveckan inför Melodifestivalen bjuder musik- och dansesteterna vid Nolaskolans på en schlagergala nu på onsdag kväll den 3 februari.
Ingen mindre än Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen, finns på plats. Kanske hittar han någon tänkbar deltagare till en framtida melodifestival?

Det är ordentligt tryck i replokalen när esteteleverna bjuder på Lasse Holms gamla Melodifstivalvinnare från 1986, ”E’ de’ det här du kallar kärlek”, som han sjöng tillsammans med Monica Törnell.
Den här, och många andra av de svenska festivalbidragen genom åren, kan man höra på Nolan i både en skolföreställning på dagen och en offentlig föreställning som körs på kvällen.

– Vi vill rida på schlagervågen och därför ger vi en riktig schlagergala med dans- och musikesteter i årskurs 1 och 2, berättar Maria Selander, som bland annat gestaltar Monica Törnell.

Tillsammans med stråkar och blås från Kulturskolecentrums orkester ÖUS, Örnsköldsviks Ungdomssymfoniker, spelar man upp kända låtar från olika tidsepoker. Exempelvis ”Ring Ring” (ABBA 1973), ”Satellit” (Ted Gärdestad 1979), ”Fångad av en stormvind” (Carola 1991) och ”Snälla Snälla” (Caroline af Ugglas 2009).

– Det blir en hel del nostalgi, säger Maria.

Precis som i riktiga Melodifestivalen har man en omröstning, men med en jury bestående av lokala kändisar. Det blir också en tävling i vem som är mest lik originalet.

– Vi kör startskottet för Melodifestivalen, inte bara i Örnsköldsvik utan även i hela Sverige, poängterar sångpedagogen Karolina Hägglund.

Publicerat