Modo Hockey

Timanders tankar: Det är lättare nu...

Under den senaste tiden har det varit så himla mycket lättare att prata om ishockey och du förstår säkert varför. Plötsligt är vi på banan igen och även om man lärt sig att det går upp och det går ner i den här branschen så betyder några segrar så förbaskat mycket. Speciellt i det läge som vi är i.
Nya ansikten och nya röster har betytt mycket, även om jag från första början fram tills han rev kontraktet har gillat det Miloslav Horava sysslat med. Kanske hade vi reagerat på samma sätt om läget varit det omvända. Alltså att det var Hannu som hoppade av och Milo som klev in.

Hur som helst, nytt blod är aldrig fel och nye backen Samuli Suhonen har verkligen bidragit till en ny och härlig känsla i laget. Det är en skön kille som jag faktiskt tycker lite synd om när det tydligen dykt upp en snubbe med samma namn på Facebook och gjort en del supportrar fundersamma.
Men som tur för oss rör det sig om två olika Samuli Suhonen och ännu bättre är att vi har den som är en jätteduktig back som passar bra in i den hockey vi vill spela. Jag känner att jag gör honom en liten tjänst om jag tar med det där om Facebook i min spalt. Det kan vara nyttigt för alla med lite (relevant heter det, va?) information.

Det andra är kanske inte lika viktigt. Men man är väl ganska bussig om man berättar vad man tycker och jag tycker just det; att Samuli Suhonen är en bra förstärkning som tillsammans med Hannu Aravirta och Foppas comeback tillfört kvaliteter som vi behöver.
Peter har ju dessutom ytterligare ett par växlar att lägga i och när han och Macke är med sprider de en vinnarmentalitet i hela laget – ja, förresten i hela klubben kan man säga. De har en otrolig inställning till allt de gör och tävlar för att vinna precis varenda dag.

Ärligt talat, om vi vinner ishockeymatcher är jag jättenöjd. Egentligen oavsett hur jag själv lyckas eller inte. Det känns inte speciellt intressant längre eftersom det enbart är lagets resultat som räknas. Som du förstår känns det en aning roligare att vara ishockeyspelare nu än för ett par veckor sedan.

Därför har jag bjussat på semlor i omklädningsrummet.

Timanders Tankar
Publicerat