Modo Hockey

”Från helvete till himmel på en vecka”

En klassmatch av Modo Hockey, tredje raka fullpoängaren och jättevittring på slutspel. 5-1 på serieledande HV 71 och då var det tummen upp från alla håll:

Tomas Grundström, ungdomsansvarig:
– HV 71 är utan tvekan ett bra lag, men här hade de inte mycket att hämta och det säger en del om Modos insats. HV var steget efter i allt och drog på sig en massa dumma utvisningar. Då blev det ganska enkelt för Modo som har en helt annan harmoni än tidigare.

– Från Malek där bak ser det stabilt ut över hela linjen så snacka om positiva effekter. Till och med Tomas Mojzis ser bra ut och när självförtroendet är på topp fungerar det mesta. Folk offrar sig, kastar sig och täcker skott och Zuccarello träffar puckar på volley… Modo har hittat ett lugn och det är fantastiskt roligt att se.

Britta Häger, supporter:
– Vilken match! Å, vad roligt det har varit under hela dagen och kvällen. Vi har umgåtts med folket i Modo Syd hela tiden och när laget spelar på det här viset blir allt som en enda stor galaföreställning. Såg jag något av matchen…? (skratt). Jo, den var fantastisk. Killarna jobbar verkligen hårt och jag blir så glad när jag ser en sådan intensiv skridskoåkning.

– Blir det slutspel av det här tror jag inget lag vill möta Modo.

Robbin Öberg, Lumberjacks:
– Jag var som en fjäder igen före matchen och var förbi och kikade på värmningen. Fjärilar i magen och inte blev det bättre av att både Foppa och Macke verkade ha problem med fötterna. Men tack och lov såg vi inget av det under matchen och efter en sådan här kväll saknar man nästan ord.

– Det är en liten skillnad i femmorna, men ett helt annat lag. Vi har gått från helvete till himmel på en vecka och ingen kan påstå att det är något fel på Peter Forsberg. Han är grym, men gudarna ska veta att det är laget som har fixat det här.

– Synd förresten att Frölunda vann, men på lördag tar vi slutspelsplatsen.

Publicerat