Modo Hockey

"Ingen behöver varna för HV 71"

Efter en lyckad bortaturné och roadtrip med två raka segrar - Frölunda 3-2 och Linköping 4-1 - är det dags för match i Fjällräven Center igen för Modo Hockey. Suveräna serieledarna HV 71 kommer på besök i morgon kväll.

– Och då behöver ingen hissa varningsflagg, säger nye coachen Hannu Aravirta. Alla vet att vi möter ett klasslag. Bara att titta i pappren, HV är ju bäst i stort sett på allt.
Han är förstås väldigt nöjd med det fina facit laget har efter senaste helgen.
– Bortaturnén betydde mycket för mig själv också. Nu känner jag igen grabbarna och kan namnen, t o m smeknamnen. Sedan går allt lättare om man är ny och Modo så här långt.
– Som jag sagt tidigare har jag mottagits fantastiskt bra. Dessutom består laget av en samling toppenkillar, där flera är naturliga ledarfigurer efter alla sina år på toppnivå, inte minst i NHL.Han hyllar också de spelare som fått stå på sidan i de här senaste matcherna.
– Vi har nu en samling rollspelare och en bra konkurrens i truppen. Fakta är också att vi är så starka som den svagaste länken.
Viktigt mot HV 71 i övrigt?
– Försvarsspelet och att vi håller oss på banan. Deras power play imponerar oerhört.

Modo Hockey mot HV71:

Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
18 Per Hållberg
7 Mattias Timander

80 Samuli Suhonen
48 Hannu Pikkarainen

5 Hans Jonsson
4 Tomas Mojzis

Kedjor:
10 Per-Åge Skröder
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

21 Peter Forsberg
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
47 Alexander Bonsaksen
26 Kristian Forsberg

Noterbart är
Att inga skador finns att rapportera.
Att Modo Syd, supporterklubben, kommer på sitt årliga besök. "Foppa Tour" heter det hela och vi kan räkna med bra stämning från läktarplats. Bussen med Modo Syd startade 20 00 i Skara onsdag kväll.
Att mötet i höst i Swedbank Arena slutade 5-4 till HV 71 efter förlängning. I Kinnarps Arena vann HV i tredje omgången med 3-1, senaste mötet vann Modo med 4-1, också det i Kinnarps Arena.

Modo Hockey Media

Publicerat