Modo Hockey

Blytung Modoseger mot seriens bästa hemmalag

Hannu Aravirtas intåg i Modo applåderas av många. Inte minst av Peter Forsberg.<br />– Han har tillfört energi till laget, sa Foppa till PPV efter lagets sköna 4-1-seger borta mot Linköping.<br />

Stronga insatser och fyra poäng efter matcherna mot Timrå och Frölunda. Det innebar en positiv känsla och stärkt självförtroende inför matchen i Cloetta Center. Linköping är elitseriens starkaste hemmalag, hade 14 raka hemmavinster och hade inte förlorat sedan den 22 oktober.
Men gästerna tog omgående befälet, vilket OS-backen i LHC, Magnus Johansson, var snabb att konstatera.
– Vi brukar komma ut bra i början av matcherna, men Modo tog tag i det direkt. Vi var sega, de var skickliga och vi hade nog behövt göra mål i något av våra power play för att vinna, sa Johansson till PPV.
Hans analys var korrekt. Modo uppträdde som ett listigt slutspelslag med kapacitet för större uppgifter och hade plötsligt flera formationer som fungerade.
– Alla jobbar stenhårt och vi står upp mycket bättre jämfört med tidigare. Backarna hänger på och vi får inte ett lika långt lag och anfallen blir längre. Det är inte en det hänger på utan på allihopa, sa Peter Forsberg och ansåg med all rätt att Modo var värda segern.
Den blytunga trepoängaren innebär att laget nu bara är en poäng från en slutspelsplats innan Frölunda tar sig an Timrå borta, tisdag kväll. Modo är utan tvekan inne i vinnarcirkeln, det är mycket som är positivt, men Foppa är inte nöjd än:
– Vi har fortfarande saker att jobba på.

Linköping–Modo 1–4 (1–0, 0–3, 0–1)
Första perioden: 1–0 (12.42) Jan Hlavac (Jaroslav Hlinka, Tony Mårtensson) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (1.26) Hannu Pikkarainen (Samuli Suhonen, Niklas Sundström), 1–2 (3.29) Dan Hinote (Josh Green) spel fyra mot fem, 1–3 (16.17) Josh Green (Dan Hinote, Hannu Pikkarainen).
Tredje perioden: 1–4 (18.57) Mats Zuccarello–Aasen (Markus Näslund) spel fem mot fyra mål i tom kasse.
Skott: 36–42 (9–16, 12–16, 15–10).
Utv, Linköping: 7x2. Modo: 7x2.
Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby, och Thomas Andersson, Gävle. Publik: 8 500.

Publicerat