Modo Hockey

Aravirta: Jag har fått en underbar start

Det var en nöjd Hannu Aravirta som Modo Hockey pratade med på söndagseftermiddagen. Hannu satt med truppen på bussen från Göteborg till Linköping.

– Jag har fått en underbar start i Modo Hockey och blivit mottagen på ett kungligt sätt av alla, säger Hannu. Självklart betydde segern med 3-2 i Scandinavium mycket, det var skillnaden mellan tio poäng till slutspelsstrecket eller som nu fyra.
Aravirta är mycket nöjd med de två första matcherna han lett Modo Hockey.
– Grabbarna har gjort två finfina insatser och det finns mycket go i gänget. Vi har gjort små ändringar, men framförallt är jag nöjd med vårt box play, precis så aggressivt som jag önskar.
Men det handlade om en olycklig start i Scandinavium?
– Hans Jonssons två plus två var tuff i inledningen och inte rättvis. Samtidigt tände det här oss.
Nöjd med det mesta efter tre poäng i Göteborg?
– Självklart. Från Malek i mål till siste man. Samtidigt ska jag erkänna att jag hade något av det här på känn innan matchen då jag kollade statistiken att Modo inte vunnit borta mot Frölunda på över fyra år.
Peter Forsbergs inträde i laget?
– Mycket nyttigt. Han spelade inte överglänsande utan för laget hela tiden. Förhoppningsvis blir han bara bättre och bättre nu. Att han är en fantastiskt lojal lagspelare har jag alltid vetat.
Linköping borta nu, en ny mycket svår uppgift.
– Så är det. På papperet ser LHC enormt starka ut och de har ju ett hemmafacit som imponerar. Men vi ska in och ge allt.

Modo Hockey mot Linköping:

Målvakt:
45 Roman Malek
(1 Niklas Svedberg)

Backpar:
18 Per Hållberg
7 Mattias Timander

80 Samuli Suhonen
48 Hannu Pikkarainen

5 Hans Jonsson
4 Tomas Mojzis

Kedjor:
10 Per-Åge Skröder
39 Per Svartvadet
36 Mats Zuccarello Aasen

17 Morten Madsen
20 Oscar Steen
6 Magnus Häggström

21 Peter Forsberg
24 Niklas Sundström
19 Markus Näslund

13 Marco Tuokko
27 Josh Green
58 Dan Hinote

Extraspelare:
44 Daniel Sondell
26 Kristian Forsberg

Noterbart är
Att Modo förmodligen ställer upp med exakt samma lag som mot Frölunda. 
Att inga skador finns att rapportera.
Att Modo senast tog poäng i Cloetta Center. 3-3 vid full tid, förlust 3-4 efter sudden death. Jämna matcher i övrigt också i vinter, 3-3 hemma och 1-3 borta.
Att Modo som sagt bussade till Linköping söndag eftermiddag, värmer i Cloetta Center och åker charter hem direkt efter matchen måndag kväll.
Att det senare i veckan handlar om två raka hemmamatcher, HV71 och Frölunda, torsdag och lördag. Då finns också Modo Syd på plats, vilket brukar borga för verkliga publikfester och framgångar.

Modo Hockey Media

Publicerat