Modo Hockey

"En ny atmosfär i laget"

Hockeypanelen under våren 2010 består av Tomas Grundström, Britta Häger och Robbin Öberg. En trio som troget följer Modo Hockey och vid upprepade tillfällen kommer att ge sina synpunkter rörande favoritlaget.

Timrå vann i förlängningen. Kan vi glömma slutspel nu?

Tomas Grundström, ungdomsansvarig:

– Det sista vi får göra är att ge upp, men visst känns det vemodigt, det måste jag säga. Men det känns som det blivit lite av en ny atmosfär i laget. Under första fem minuterna såg det verkligen lovande ut, men sedan tar ju Timrå över och fortfarande har vi besvär att dra nytta av power play.

– Jag kan fortfarande inte riktigt förstå varför laget ha så svårt att skapa chanser ur ingenting. Sånt är viktigt i ishockey och i den grenen är Timrå skickligare. De lägger pucken på mål i betydligt tidigare lägen, vilket innebär att de oftare får så kallade turmål.  Modo måste skapa mer chanser och inte bara tryck.

 

Britta Häger, supporter:

– Än har jag inte lärt mig riktigt hur man räknar den där tabellen, men fortfarande finns det ju stora chanser att göra någonting riktigt bra av det här. Och som hockeymormor blir jag faktiskt aldrig besviken.

– Matchen var riktigt bra, spelarna gjorde bra ifrån sig och bland supporters hade vi en fantastisk stämning på läktaren. Det finns så många härliga entusiaster att dela den glädjen med. Jag surar inte över förlusten, men det jag inte gillar är när det finns supporterflaggor med text om att alla i Modo dricker grogg. Vad har det med ishockey att göra?  

 

 Robbin Öberg, hockeytyckare:

– Nej, teoretiskt finns det fortfarande en ganska bra chans. Trots att det bara blev en poäng så blev avståndet mindre till Frölunda. Jag tycker att laget gjorde en bra insats och det hade naturligtvis varit bättre med en seger.

– Och jag gillar första intrycket av Hannu Aravirta. Han var aktiv i båset, pratade mycket med spelare och övriga ledare och stod aldrig med armarna i kors.

Publicerat