Friluftsliv

Fritidskonsulenten: Vi är nog lite hemmablinda

Även vintertid har Örnsköldsvik så oerhört mycket att erbjuda och många av oss är nog lite hemmablinda. Det menar fritidskonsulenten Patrik Kallin.<br />– Här är det fantastiskt året om, säger han.

Sommartid är Örnsköldsvik ganska duktig på att marknadsföra sig. Men vintertid finns det saker att åtgärda och det är just därför ett flertal företag och organisationer anslutit sig till Världsklass-projektet Vinterweekend i Örnsköldsvik.
– Inom en timme finns det mycket att uppleva i kommunen även vintertid. Inomhusaktiviteter såklart, men också mycket ute i naturen som skidåkning utför och på längden, fiske, fäbodar, vindskydd, skoterleder och till och med långfärdskridsko, säger Patrik Kallin och fortsätter:
– Det bästa av allt är att det finns så nära inpå oss. Vi har allt inom räckhåll, vilket många andra kommuner inte är bortskämda med.
I utmaningen ligger att tala om det och effektivt föra ut budskapet.
– Därför är Vinterweekend ett jättebra initiativ. Vi måste bli bättre på att paketera aktiviteterna och göra dem ännu mer lättillgängliga för både invånare och turister. Jag får till och med samtal från besökare som ser utmaningen och tjusningen i att vandra Höga Kusten-leden på vintern.

Publicerat