Örnsköldsvik

Smells like teen spirit

Against the Fear blev i oktober tidernas yngsta vinnare av traditionella Musikforum.

Ett år efter de började spela tillsammans deltog de fyra 14-åringarna på skoj i Musikhusets traditionella tävling Musikforum. Den kvällen på Sliperiet, 17oktober, skrev grabbarna i Against the Fear historia – som tidernas yngsta vinnare.
– Skönt, och ganska kul!
Så kort och koncist sammanfattar trummisen Dario Markovic bandets seger i Musikforum. Efter en liten stund tillägger han:
– Vi var inte beredda på att vi skulle komma till final ens.
– Nä, vi var mest med för kul, tillägger Patrik Lindberg, gitarrist i bandet.
En gitarrist som först hade tänkt spela bas.
– Vi ville starta ett band redan när vi gick i sexan och jag skulle spela bas.
Tillsammans med Viktor Morian tog Patrik gitarrlektioner men en lite märklig olycka gjorde att Viktor istället satsade på sången.
– Jag satt på cykeln och lutade armbågen mot en glasruta när den sprack. Jag ramlade igenom och skar sönder muskler i armen så jag hade gips när vi skulle börja spela ihop, berättar Viktor.
Därför greppade han mikrofonen, och han visade sig ha bra kapacitet för att greja sången till den musik grabbarna skriver tillsammans.
– Vi tror att det är metall, men vi är inte riktigt säkra, förklarar Patrik och bjuder, tillsammans med Viktor, Dario och hans tvillingbrorsa Mario, på två smakprov på deras egna låtar: ”War” och ”No way”.
Just de här låtarna spelade grabbarna, som går i åttan på Geneskolan, även på Musikforum. Som tredje låt hade man valt Nirvanas klassiker ”Smells like teen spirit”. En repertoar som alltså gav dem publikens röster och seger i tävlingen.
– Det var roligt att spela där, och lite nervöst, erkänner Patrik.
– Men när man väl kom upp på scen blev det lättare, fortsätter Viktor och säger att det nu gäller att samla på sig så mycket gig som möjligt.
– Det är alltid kul att spela.
Och spelningarna har börjat komma, Decemberfesten på Sliperiet och julavslutningen på skolan till exempel. Inget skrämmer de unga musikerna i Against the Fear. 

Publicerat