FRILUFTSLIV

Trolsk led invigs i Remmarn

Örnsköldsvik får ytterligare en led att njuta av i sommar när Remmarn Intresseförening sett till att Urskogsleden genom Vändåtbergets naturreservat fått en åtta kilometer lång fortsättning med avslut i byn Remmarn. 

– Den går genom skog och mark och är på vissa ställen en riktig trollskog med omkullfallna träd och lav. Vi har fått till en utkiksplats med bänk för vandrare att pausa på och se över Stormyran, berättar föreningens Siv Domeij och fortsätter:
– Efter hällarna kommer man till en rastkoja i Rödtjärn där det går att grilla korv. Sedan slutar leden i Remmarn vid Remmargården där parkering finns.
Den nya leden beskriver hon som varierad, lite upp och lite ned, men aldrig svår. 
– Det är så himla poppis att gå i fjällen men en sådan här tur kan också vara trevlig – och så är det ju inte lika långt hit, plus att man kan klara den på en dag.
Efter snart ett år av idogt jobb med röjning och markering av den nya leden är det nu dags för invigning. Den sker nu på lördag, 3 juni klockan 10-16, då det bland annat vankas korvgrillning och frågelekar.
–­ Vi hoppas på att leden används, vi stimulerar gärna till att folk kommer ut i skog och mark för att njuta av vår natur. Vi har lagt många timmar på detta och är fantastiskt glada att vara i hamn nu, säger Siv Domeij.

Publicerat