NATUR

Ny festival ska locka till Höga Kustens natur och livskvalité

3-5 februari är det premiär för den nya festivalen Nature´s Calling i Friluftsbyn vid Skuleberget. Förutom aktiviteter, inspirerande föreläsningar och workshops kan besökarna träffa spännande arbetsgivare från en rad olika branscher samt representanter från Höga Kustens kommuner.

– Jag ser fram emot tre innehållsrika dagar där vi tillsammans lägger grunden för en ny festival. En ny mötesplats som lockar festivalbesökare, lokalbor och de som är nyfikna på vår plats och vad den kan erbjuda, säger Mia Karlsson, vd Höga Kusten Destinationsutveckling.

Den storslagna naturen och friluftslivet lockar allt fler besökare till Höga Kusten, oftast över en semester, men de finns de som tagit ett steg längre och flyttat hit. Attraktiva boendemiljöer, friluftslivet eller drömjobbet, ja anledningarna är många.

– Det händer mycket i vår destination, inte minst på arbetsmarknaden där bland annat IT- och spelbranschen är stark, industrin ligger i världsklass och besöksnäringen växer. Här finns också många drivna och duktiga entreprenörer inom en rad områden. Flera av dessa aktörer kommer att delta under Nature´s Calling, så det är ett bra tillfälle att knyta kontakter, nätverka och träffa likasinnade, säger Mia.

Samverkan skapar möjligheter

– Vi är väldigt glada och stolta över att denna mötesplats skapas i vår kommun, säger Malin Svanholm, styrelseordförande för Höga Kusten Destinationsutveckling.
– Genom sitt strategiska läge mitt i världsarvet Höga Kusten lägger Friluftsbyn och Nature´s Calling grunden för en ännu kreativare och dynamisk samverkan mellan kommuner och företag.

– Som besökare kan man förvänta sig härliga dagar med fokus på friluftsliv och natur kombinerat med ett spännande jobbevent som bygger på den gemenskap som är grunden till vårt värdskap här i Höga Kusten, säger Mia Karlsson.

Klicka här för att få all information om Nature´s Calling

Publicerat