På gång

Massor av julmusik

Julkonserterna avlöser varandra här i Örnsköldsvik och än återstår flera arrangemang. Örnsköldsviks Kammarkör bjuder 22/12 in till sin årliga julkonsert med klassiska julsånger i Själevads kyrka.

Julkonserterna avlöser varandra här i Örnsköldsvik och än återstår flera arrangemang. 10/12 uppträder Agneta & Peter, Robin Hörnkvist, Anders Sundberg och Sara Karlsson i Nolaskolans aula. Samma dag sjunger Själevad Soul Children & Soul Teens i Själevads kyrka och i Sidensjö kyrka blir det julmusik med musiker och körer från Nätra och Sidensjö församlingar. 11/12 flyttar dessa musiker och körer till Nätra kyrka. Samma söndag sjunger Solbergs kyrkokör julsånger i Solbergs kyrka och samtidigt bjuds det på barnkörernas Luciaspel och kyrkokören Anundi i Anundsjö kyrka. I Björna kyrka uppträder Anneli Vigren band, Björnakören och Malcolm Chambers.

12/12 ger vokalgruppen Luciafolket en acapellakonsert i Gullängets kyrka. 13/12 är det "Stilla stund i advent" med Gunilla Magnusson, sång, och Eva Wedin, piano, i Örnsköldsviks kyrka. 14/12 kan man sjunga med Bellamix på ett julsångscafé i Själevads församlingshem, 15/12 bjuder Trio of Joy på julmusik i Nätra kyrka och i EFS-kyrkan i centrum har Örnsköldsviks Musikkår sin julkonsert. 16/12 blir det julstämning i Anundsjö kyrka med kören Tilltro och 17/12 ger Örnsköldsviks Motettkör och Härnösands domkyrkas kör tillsammans med solister och orkester "Juloratoriet" av J. S. Bach i Örnsköldsviks kyrka.

Pingstbrass kör två julkonserter, först 17/12 i Pingstkyrkan då även Minibrass medverkar och dessutom blir det sånginslag med välkända julpsalmer. 18/12 är det Pingstbrass i Själevads kyrka då också Håkan Dahlén är med på orgel.

20/12 avslutas "Stilla stund i advent" i Örnsköldsviks kyrka med Ida och Michael Linné som spelar fyrhändigt piano. Och sist ut är Örnsköldsviks Kammarkör som 22/12 bjuder in till sin årliga julkonsert med klassiska julsånger i Själevads kyrka.

Publicerat