MUSIKHJÄLPEN

Inlåsta i 32 timmar

I fjol samlade de in över 90 000 till Musikhjälpen. Nu stänger de in sig igen för att sända live från centrala Örnsköldsvik. 
– I år gör vi det här riktigt, riktigt bra, säger Oscar Sundelin.

Årets Musikhjälpen, det nationella programmet som samlar in pengar till en humanitär katastrof, inleds 12 december. Några dagar innan, mellan fredag 9 och lördag 10 december, direktsänds för tredje gången ett lokalt initiativ från Örnsköldsvik. Då stänger bland andra Oscar Sundelin, Cecilia Brandehav, Annabell Lundgren, Johan Nordberg och Martin Lundberg från kollektivet Lajva En Livekonsert in sig i lokalen på Storgatan 8 för en 32 timmar lång livesändning under vilken en rad artister, gäster, utmaningar och aktiviteter anordnas – allt medan ö-viksborna förhoppningsvis bidrar till Musikhjälpens "Öviksbössan".
– Det känns svinbra, i år har vi haft mycket tid att fundera och planera, säger Oscar Sundelin. Nu har vi ett talkshow-rum för gäster, ett specifikt liverum med ljud och ljus och utanför kan publiken lyssna på och se vad som händer på en skärm.

Och mycket kommer att hända. Bland många andra gästar Annika Wickihalder och Jonathan Cederberg, vinnaren av Örnsköldsvik Song Contest. Klockan 10 på lördagen uppträder dansare från Kultur-skolecentrum i Stadsträdgårdsparken och elever från Dreamhill, Musikmakarna och SIM spelar live i studion. Utanför står också The Chef för att mot valfri donation sälja korv, kaffe och choklad och både Rädda Barnen och Hoppets Stjärna berättar om sina verksamheter.
Årets tema är nämligen "En tryggare barndom på flykt från krig". 
– Det är alltid relevant, vi tror att många kan se vikten av det temat. Det är lätt att väldigt mycket fokus läggs på Ukraina men det är krig på många ställen i världen. Barn flyr och behöver hjälp och uppmärksamhet.
Oscar och Martin kommer senare även delta i det nationella programmet. 
– Under sändningen i Ö-vik har vi en trekamp, som att göra det bästa pepparkakshuset, och den som förlorar får utföra en bestraffning under den riktiga Musikhjälpen. Vi har exempelvis pratat med FV om att få lite coachning för att hoppa från någon av hoppbackarna. Det känns både spännande och läskigt.
Örnsköldsviks Musikhjälpen startar klockan 16 på fredagen och avrundas vid midnatt, natten mot söndag.
– Vi hoppas få många tittare, men framför allt att vi bräcker fjolårets summa på 93 490. Då kom vi tvåa i Stadskampen efter Varberg. Första företaget som donerat är Hilli Maskin AB och där vill vi uppmana andra ö-viksföretag att visa vart skåpet ska stå. Vi måste bräcka Varberg nu, vi har hyfsat lika stor befolkningsmängd – men vi tänker att Ö-vik har störst hjärta.

Musikhjälpen Örnsköldsvik

Sök efter Örnsköldsvik och Musikhjälpen på Youtube. 
Adress till Öviksbössan: bossan.musikhjalpen.se/oeviksboessan

Publicerat