NÖJE

Jubilerande Diggiloo till Höga Kusten

Nästa år firar Diggiloo 20 år och många orter ville boka upp den populära turnén. Det blir 26 shower på 24 olika platser och att Naturscen Skuleberget blir en av dem är förstås ingen överraskning, nu när Diggiloo-producenten Krall Entertainment är ny ägare till den natursköna spelplatsen vid Skuleberget.

Diggiloo har sedan starten varit på 128 platser runt om i landet, och nu står det klart vilka 24 ställen som får besök under 20-årsjubileet. Fredag 14 juli stannar Diggiloo på Naturscen Skuleberget.
– Vi kommer till några fler spelplatser än vi brukar, det är så många som vill att vi återkommer och många andra som också vill boka upp Diggiloo. Det är alltid ett pusslande att få ihop logistiken med artister och orter. Efteråt tänker vi alltid ”gjorde vi rätt?” – och det tror vi att vi gör nästa sommar. Vi är i alla fall supernöjda, säger Patrik Krall, som kan presentera några nya namn till jubileumsturnén.

En nyhet är att nyblivna Idol-vinnaren Nike Sellmar åker med på hela turnén. Komikern Daniel Norberg gör också Diggiloo-debut och så får publiken stifta bekantskap med unga stjärnskottet Maria Sur från Ukraina som i januari ställde upp i ukrainska ”The Voice” där juryn hyllade henne stort. Några veckor senare förändrades allt när Ryssland invaderade Ukraina och då tog Marias familj beslutet att fly – först till Polen och sedan vidare till Sverige där Marias moster väntade.

– En kul värvning är också Anne-Lie Rydé som vi har försökt få med under många år. Nu äntligen funkade det och det känns superkul, Anne-Lie är verkligen en ikon, säger Patrik Krall.

Elva artister medverkar på turnén. Förutom de redan nämnda får man också höra sångerskan Hanna Hedlund, discoartisten Andreas Lundstedt, tidigare Idol-vinnaren Liamoo, rymdblomman Thomas Di Leva och musikalstjärnan Bruno Mitsogiannis.

Och för 17:e gången åker Jessica Andersson – eller Mamma Diggiloo som hon presenterar sig på telefon – ut på den omfattande sommarturnén.
– Det känns fantastisk! Jag hade faktiskt ställt mig lite frågande om jag inte fått frågan att åka med på 20-årsjubilet. Diggiloo bjuder alltid in till olika musikaliska möten, man får kliva utanför sin musikaliska comfort zone och exakt vad det blir vet jag inte än. Men med det här gänget ser vi möjligheter till många olika konstellationer. Det ska bli jätteroligt, säger Jessica Andersson.

En annan artist som börjar bli rutinerad Diggiloo-deltagare är John Lundvik.
– Ja, så var det dags igen. Just nu är jag ute på turné med Christmas Night (för övrigt tillsammans med Diggiloo-artisterna Jessica Andersson och Bruno Mitsogiannis, där också Linda Prichard ingår) och vi kom från Sundsvall i natt hit till Hasselbacken – och så pang, så är det rivstart med Diggiloo-gänget, säger John Lundvik.
– Diggiloo är ett oerhört härligt sätt att jobba som artist. Dels får man ta familjen med sig om man vill, och det är inte vanligt för artister här i Sverige. Alla som är med jobbar också i det folkliga fönstret och de är så härliga att spendera sommaren med. Har man gjort det här en gång så vill man aldrig sluta, och vi skojade just om att Jessica är Mamma Diggiloo – nu kanske hon får sin Pappa Diggiloo, säger John och skrattar.

Biljettsläpp är det nu på lördag 3 december 10.00.

 

Publicerat