Nöje & kultur

Hoppas på tradition för americanakväll

Från ett impulsivt infall till lapp på luckan – på lördag väntar en americana- och countrykväll i Orrviken för över 300 besökare med förköpsbiljett.

– Vi hade inga förväntningar alls när vi kom på idén, nu är det dyngfullt, säger Håkan Gunnarsson, sångare och gitarrist i Hawklord and the Comets som under eftermiddagen och kvällen turas om att dela scenen med The Bucket Crew och Lars Ekengren Band. Vi får se hur det går, vi har aldrig dragit ihop något sådant här förut. Det är mycket jobb; det ska byggas scen, vi har säkerhetsvakter, ljudtekniker, personal som hjälper till med parkeringen och Gud vet allt. Men som det ser ut nu är det ställt för succé – och blir det roligt och uppskattat gör vi det absolut igen, att det blir återkommande är lite av förhoppningen. 
I Orrviken spelar bandet för första gången låtar från sitt nysläppta debutalbum live. 
– Vi har hunnit få glada tillrop och ett par tusen streams i alla fall, det känns helt okej.
Nytt blir det också från Lars Ekengren.
– En enkomt skriven för Orrviken, jag har saknat en sista låt och nu kom ett perfekt tillfälle att göra slag i saken, säger Lars. 
Som också hoppas att kvällen, likt Bakgårdsblues, blir början på en tradition.
– Det var fantastiskt kul att bli tillfrågad, vad jag förstår är Orrviken ett ganska legendariskt ställe. Det skulle vara kul att ha en helg varje augusti att se fram emot, ett forum för country och americana. Speciellt americana har kommit väldigt mycket på senare år och det är bara bra om den uppmärksammas mer. Vi är svinpeppade, av naturliga skäl har vi inte spelat så mycket på sistone. Folk kommer vara där för att lyssna så det blir säkert bra stämning.

Publicerat