Nyheter/Reportage

Vad hände sen: Elin skriver vidare på sin trilogi

Nio månader har passerat sedan vi berättade om Elin Holmbergs författardebut med ungdomsboken ”Högst upp på listan” och det visade sig bli ett produktivt år för Elin.

– Jag bestämde mig för att ta skrivandet på allvar när boken blev utgiven så jag har avsatt 20 procent av min arbetstid till att skriva, säger Elin.
Debuten har sålt bra i bokhandeln, nominerats till barnens romanpris och tilldelats statligt litteraturstöd. Redan i slutet av januari 2022 kommer del två i det som är planerat att bli en trilogi om innebandyspelaren Rut.
– Jag började skriva på uppföljaren direkt efter att den första boken kommit ut. Titeln på den är ”Halvtid på hemmaplan” och när den antogs av förlaget tänkte jag att om det ska vara en serie får det bli tre delar.
Elin kombinerar författaryrket med eget företagande och sedan september jobbar hon även halvtid på Mannaminne i Häggvik där hon numera är verksamhets-ledare. Årets julledighet ägnar hon åt att skriva färdigt den tredje boken om Rut.
– Efter trean är jag definitivt färdig med den här serien men jag har skrivit en spänningsroman för samma åldersgrupp som jag också hoppas blir utgiven.

Publicerat