Modo Hockey

Han kan bli Modos nästa stora stjärna

En ny Mattias Weinhandl? Det är en berättigad fråga när Modo ser om sitt hus och gärna ser att 17-årige Rickard Rakell flyttar till Örnsköldsvik.

Generationsväxlingen är i full gång i Modo Hockey. Förutom spelare i egna led och i distriktet riktas fokus mot unga talanger i hela landet. En spelare som Modo mer en gärna vill få med i organisationen och vidareutveckla är Sollentuna-forstrade juniorlandslagsforwarden Rickard Rakell, numera i AIK.

– Det är en spelare med goda framtidsutsikter, säger Modo Hockeys sportchef Fredrik Andersson som för närvarande är i Finland för att kika på intressanta spelare och om möjligt göra klart i tränarfrågan.

Hannu Aravirta är förstahandsvalet. Den förre finske förbundskaptenen väljer mellan Modo Hockey och ett tränaruppdrag i ryska KHL.

– Ekonomiskt kan vi såklart inte mäta oss med KHL. Men Hannu trivdes väldigt bra hos oss och vi får hoppas att den känslan väger tungt, säger Fredrik Andersson som har alternativ om det blir ett negativt besked från Aravirta.

Kenta Johansson är ett alternativ. Men den förre Timrå- och HV-tränaren förhandlar som bäst med schweiziska Lugano om ett kontrakt och ska han bli aktuell förutsätter det att parterna inte kommer överens.

– Det finns ganska gott om skickliga tränare som är tillgängliga. Blir det inte Hannu Aravirta har vi ett antal namn att ta ställning till, säger Fredrik Andersson.

Publicerat