Modo Hockey

"Kan inte undgå att nämna den randiga saken"

Det var upplagt för en riktig galakväll i Fjällräven Center, men festen kom av sig en aning då Modo inte lyckades fälla Frölunda och fick nöja sig med en poäng.<br />Hockeypanelen summerar lördagsunderhållningen:

Tomas Grundström, ungdomsansvarig:
– Jag måste säga att jag tycker att det var slätstruket och att matchen tyvärr innehöll en dålig domare. Sedan var det två skitmål som på något vis skapade ställningskrig, vilket inte gynnade matchen sett till underhållningen. Därför blev det inte den aptitretare man kanske hade förväntat sig.
– Det är fel att påstå att laget är tillbaka på ruta ett, men jag tycker att man på något vis måste lära sig att dominera och det såg ju riktigt lovande ut i den första perioden. Men laget gick ner sig i andra till skillnad jämfört med HV-matchen då mittperioden innebar islossning.
– Kanske fick vi 1-0 för lätt och för tidigt. Det dog av efter det och tyvärr fick vi inte se något bra power play. Det blev för mycket pucktransport och tillbaka till den där känslan att det är för många som inte törs avsluta. Men vi får inte vara för kritiska, för en månad sedan hade det här varit ett  ganska stort framsteg.

Britta Häger, supporter:
– Trevlig match, men det är klart; inte lika bra som i torsdags och det är kanske att begära för mycket. Frölunda var skickliga och det är bra gjort att spela oavgjort borta mot Modo. Det var spännande från början till slut och fortfarande har ju grabbarna världens chans att ta sig till slutspel.
– En poäng närmare Luleå och nu tror jag att det inte bara är Frölunda som är livrädda för att missa slutspelet. En rakt igenom rolig hockeylördag även om jag hade hoppats på tre poäng. Men jag tror ändå att Modo tar sig till slutspel. Det är fortfarande jättemycket kvar.

Robbin Öberg, Lumberjacks:
– En poäng är bättre än inget, men jag kan bara inte undgå att nämna den randiga sakens insats. Han som man tydligen inte får nämna vid namn. I och för sig är jag oförstående till hans agerande åt båda håll, men samtidigt tror jag att det var länge sedan jag så en så partisk insats.
– Det är tråkigt, men laget kämpade på. Men de var på något vis för långt ifrån varandra långa stunder och det kändes som hela matchen blev sönderryckt. Lite tråkigt, det blev inte riktigt samma energi som vi såg tidigare i veckan. Något saknades och frånsett inledningen kändes det som om Foppa-kedjan inte var riktigt på tå.
– Men jag är förälskad i fjärdekedjan med Hinote, Green och Tuokko som delar ut fem tacklingar i varje byte. De fick in puckar framför mål, men tyvärr inte träff i avgörande lägen. I slutspelet kommer det att fungera. Det är jag säker på.

Publicerat