Modo Hockey

"Det här bäddar för riktigt härliga hemmamatcher"

Modo bryter Linköpings svit på 14 raka hemmasegrar, plockar poäng för fjärde matchen i rad och är plötsligt bara en pinne från slutspel.<br />Vad kan man säga om lagets förvandling?<br />

Tomas Grundström, ungdomansvarig:

– De verkar växa som lag varje match. I och med framgångarna tar de tag i det mesta och börjar få ett jäkla go i laget. I den här matchen blev det några turliga mål, men det kommer när de sliter som de gör. Det finns en otrolig bredd i laget och det märktes verkligen. Jätteroligt att det är Hinote och Green som får göra varsitt mål; det har de killarna helt klart gjort sig förtjänta av. Nu har laget haft bortaplan i två matcher och får komma hem med två raka segrar i bagaget. Det bäddar för riktigt härliga hemmamatcher på torsdag och lördag. Nu får vi hoppas att publiken också sluter upp.


Britta Häger, supporter:

– I kväll var det en rolig match! Jag kunde inte följa den på tv, men jag har fått mig en ny dator och i kväll gjorde jag så att jag lyssnade på matchen där. Och det var en sådan bra kommentator att jag kunde följa med jättebra i allt som hände. Jag skulle gärna ha varit på plats i Linköping i kväll. Modoklacken ska också ha mycket beröm, för jag hörde att den var riktigt på alerten.

– Jag har inte börjat följa hockeyn förrän 2008, men då gick jag på en match och blev biten av alltihopa. Isen, ljudet av skridskoskären … allting. Och i kväll var det riktigt härligt varje gång de fick in ett mål.

 

Robbin Öberg, Lumberjacks:

– De spelar i princip likadant som mot Frölunda. Det är som Forsberg sa; de håller ihop lagdelarna mycket bättre nu och har äntligen börjat spela som ett lag. Sedan har ju Malek hittat formen i helt rätt läge. Jag har ifrågasatt tidigare varför han inte fått chansen under säsongen, när de fortsatt att köra på Svedberg även när han varit iskall.

– Nu gäller det bara att fortsätta spela lika tätt och aggressivt. Kul också att killarna klarar av att hålla huvudet kallt när Jämtin och Hlavac delar ut tjuvsmällar.  JVM-kedjan är ju den kallaste kedjan just nu, men spelar ändå fullgod elitseriehockey och det är bara  en tidsfråga innan de kommer igång. Tar vi oss till slutspel kommer det bli en mardröm för motståndarna.

Publicerat